top of page

persoonlijke referenties

David heeft mij geholpen met het ordenen van mijn gedachten. Daarmee ben ik in staat gesteld om knopen door te hakken. Zonder zijn hulp zou ik langer in een situatie zitten die niet goed was voor mijn directe omgeving en niet goed voor mijn gezondheid. Mijn ervaring is dat David autonoom is met een schat aan mensenkennis. Bovendien is hij een zeer prettige gesprekspartner. 

 

Jeroen D.

Branche: Financieel

Regio Den Haag

 

David heeft mij geholpen een aantal zaken in mijn leven weer op een rijtje te zetten. Samen hebben we gekeken naar de waarde van alles wat ik op dat moment deed en we hebben hier de belangrijkste aspecten uit gepakt. Naar aanleiding van een aantal goede vragen vanuit David hebben we samen een plan van aanpak gemaakt met acties waar ik direct mee aan de slag kon. Door mijn problemen zo concreet aan te pakken was ik gauw weer back on track.  

 

Y.M.

Regio Utrecht

Branche: Counseling en beweging

David is oprecht een vakman in het doorgronden van iemands gedachten en zaken waar iemand in vastloopt. Door middel van zijn eigen manier van behandelen komt er lucht in eigen denkbeeld en verbetert het relativerend vermogen. David is een fijn persoon en een goede coach die je mentaal sterker maakt.

 

R.B.

Regio Bilthoven

Branche: Engineering

 

Ik heb complexe PTSS, lichamelijk en geestelijk.

Na een zoektocht van 12 jaar word ik eindelijk door de juiste persoon geholpen.

Via Stichting Politie Veteraan ben ik in contact gekomen met David Abma.

Ik had vanaf het begin een klik met David door zijn persoonlijkheid, vertrouwen en zijn manier van therapie (die haaks staat op de geijkte psychologische therapie).

David heeft nooit opgegeven mij te helpen en het gaat nu eindelijk de goede kant op, ik begin weer te genieten van kleine dingen en er valt weer met mij te leven.

Door het maatwerk van David heb ik eindelijk weer echte hoop en zie ik het leven weer zitten, na zoveel ellende.

 

L.v/d G.

Nationale Politie Midden Nederland

Regio Flevoland

De sessies bij Abma Counseling worden in een gemoedelijke zeer professionele sfeer gegeven. Er is een wederzijds vertrouwen, waardoor ik na een zware periode weer een goed inzicht heb gekregen in mijn eigen kunnen en zelfreflectie. Daardoor sta ik nu weer sterk en positief in mijn schoenen!     

 

P.d.W.

Branche: Farmaceutische industrie

Regio Apeldoorn

Vanaf vrijwel de eerste sessie met David is sprake geweest van een open, eerlijke en relativerende sfeer. De juiste vragen, de juiste momenten van doorvragen en de no-nonsense aanpak van David leidden al snel tot een constructieve samenwerking, waarbij binnen relatief korte termijn zowel tijdens de sessies als daarbuiten gewerkt kon worden aan een pad naar de toekomst. Davids professionaliteit en integriteit maken hem tot een goede coach, die ik zonder enige moeite kan adviseren binnen mijn omgeving.

 

Wouter v.d. W.

Branche: Engineering

Regio Den Haag

In de afgelopen jaren heb ik David frequent aanbevolen in verzuimdossiers van relaties en medewerkers. Het is bijzonder om te zien hoe David er telkens in slaagt om de helderheid en het inzicht te creëren die mensen in staat stelt om zelfstandig hernieuwde keuzes te maken over hoe zij constructief om kunnen gaan met de uitdagingen die op hun (levens)pad komen.

 

R.vd A.

Branche: Verzekeringswezen

Regio Amersfoort

 

"David Abma heeft als Mediator een conflict tussen ons bedrijf en een medewerker snel en soepel opgelost.

Ik heb David leren kennen als een doortastend persoon met kennis van zaken. 

Iemand die snel tot de kern kan komen, flexibel in tijd en locatie, waardoor lange procedures vermeden worden en veel tijd bespaard kan worden. 

Fijne ervaring en zeker aan te bevelen."  

 

M. vd G.

Directeur zorginstelling

Regio Randstad

Abma Counseling: Flexibel, Effectief, Betrouwbaar, Betrokken en altijd op zoek naar een passende oplossing!

Zo veel meer dan “Incident Afhandeling”. We werken met veel plezier en vertrouwen samen.

 

Dick Kleijn

Stichting Politie Veteraan

Zeewolde

Ik heb David Abma leren kennen als een zeer professioneel en innemend persoon.
Zonder dat je het merkt kruipt hij in je binnenste of in de kern van de uitdaging binnen je bedrijf en leert je zelf de oplossing bedenken.
Asynchrone, aqility en disruptief denken zijn hierin enkele sleutels naar vooraf denken.
Het geeft een hernieuwde  en stevige fundatie naar een nieuwe horizon.

 

Henk Janssen
dir. meerdere Innovatiecentra

Doetinchem

Ik heb eind 2012 een lezing van David gevolgd met als onderwerp “Mindset en jouw invloed op topprestaties"
Ik heb dit als een zeer inspirerende lezing ervaren.
David kan bijzonder boeiend vertellen en heeft een scherpe maar tegelijkertijd erg comfortabele interactie met het publiek.
En het belangrijkste: het was inhoudelijk een goed verhaal dat mij bruikbare handvaten heeft gegeven. Erg tevreden!

 

Drs. John H.
Branche: IT
Breda

Met veel plezier doe ik zaken met David. Hij is een veelzijdig professional: een ervaren, discrete, innemende counselor, een bevlogen coach die zijn boodschap met stijl en succes overbrengt en een loyale business partner.

 

Anne-Marie v.L

Branche: Hospitality & Training

Wassenaar

David Abma heb ik tijdens een communicatie-event leren kennen als een betrokken en professionele specialist. Met kennis van zaken en op bevlogen wijze presenteert hij zich als vakspecialist. In sociale zin is David integer en oprecht in de omgang; een prima basis voor een plezierige en constructieve samenwerking.

 

Coen L.

Branche: Psychologie

Rotterdam

 

The power of David’s lectures is not only his knowledge but also the personal way he brings the message. That message becomes much easier to understand this way. Down to earth and straight to the point and with the right amount of humor.

David picked up the advanced academic level of his listeners in a second and he overruled us all in a relaxed and pleasant way.

We were very impressed by his personality.

 

Dr. Rob R.

Branche: IT

Maastricht

De stijl van David is heel direct en natuurlijk. Geen lange theoretische verhandelingen maar direct “to the point en concreet!” David slaagt er in je al snel enthousiast te maken en zaken (weer) vanuit meerdere standpunten te laten bekijken. Heel verfrissend!

 

Eric C.

Branche: IT

Amersfoort

David is een bijzonder, integer en zeer aimabel mens met een schat aan ervaring en onwerkelijk veel kennis van zaken. Zijn manier om anderen te doorgronden en mensen daarmee verder te helpen is een bijzonder prettige.

Op geen enkel moment voelt men zich vervelend of terughoudend.

Hij heeft oprecht aandacht voor zijn medemens.

De hulp en begeleiding is mij uitermate goed bevallen en ik zal hem en zijn bedrijf Abma, Counseling & Mediation dan ook eenieder aanbevelen.

 

Frederik de G

Branche: Entertainment

Hoorn

 

Na uitval om mentale redenen in 2013 gaf de bedrijfsarts aan dat ik een reintegratietraject moest gaan volgen. Hiervoor ben ik doorverwezen naar de bedrijfspsycholoog.

Op deze manier heb ik er 2 maanden over gedaan om überhaupt weer wat kantoorwerk aan te kunnen (8 uur p.wk). Uiteindelijk ben ik na een periode van bijna 12 maanden weer 100% aan de slag gegaan wat een normale termijn schijnt te zijn bij een burn-out. In 2014 viel ik om exact dezelfde redenen weer uit. Ditmaal kwam ik via via bij Abma, Counseling terecht.

Na 3 sessies met David Abma kon ik weer voor 40% aan de slag. Na in totaal 8 sessies (in 2 maanden) was ik weer volledig aan het werk! Sterker en mentaal weerbaarder dan ooit!

Het was een tamelijk zwaar en confronterend traject maar bijzonder genoeg ook erg leuk!

Ik kijk er zelfs met plezier op terug!

 

J.L.

Branche: Justitie

Den Haag

Na een lastige tijd op het werk was ik niet meer in staat helder en gestructureerd te denken. Vooral in mijn directe omgeving viel dat op, zelf voelde ik mij alleen maar moe.Via onze HRM-functionaris heb ik een coaching traject gehad met David. Hoewel ik eigenlijk niet zo heel veel heb met dit soort trajecten ben ik er open minded ingegaan. De bijzondere werkwijze van David heeft mij, tot mijn eigen en mijn vrouw haar verbazing, er in record tijd weer boven opgeholpen en ben terecht gekomen op een hoger niveau dan waar ik mijn beste tijd op acteerde.

 

Jeroen I.

Branche: Reclame/Controlling

Hoofddorp

 

Charismatisch, enthousiast, motiverend, betrokken... Zo maar een paar termen die van toepassing zijn op David. Op prettige wijze stelt David de juiste vragen en komt daarmee al gauw tot de kern. David is in staat snel te analyseren en doorgronden en brengt daarmee zijn cliënt op efficiënte en effectieve wijze naar een hoger niveau.

 

Jessica. K.

Branche: Theater

Harderwijk

 

Ik heb David leren kennen als een zeer motiverende en inspirerende gesprekspartner die een frisse maar zeker ook pragmatische blik op de diverse zaken heeft. Zijn analyses zijn to the point en geven ruimte om verder te gaan.

 

Joyce L.

Branche: Hotel Management

Velp

 

David is een zeer inspirerend, vakkundig persoon en is sociaal enorm vaardig. Hij is de afgelopen jaren een van mijn favoriete sparringpartners geworden op het gebied van gastronomie en management. David heeft een verhelderende blik op diverse zaken, luistert goed en heeft leerzame adviezen.

 

Mark R.

Branche: Hotel Management

Apeldoorn

 

David Abma heeft bij ons bedrijf tijdens een netwerk event een lezing gegeven over Mindset ‘Jouw invloed op topprestaties’.

In zijn verhaal is David ingegaan op;

Wat onderscheidt jou als interim professional van die velen anderen? Je verstaat je vak en bent gedreven als ondernemer, maar het is niet alleen vakmanschap dat telt.

Je persoonlijkheid, presentatie en integriteit spelen minstens een even grote rol om bij de opdrachtgever in het oog te springen. Alles begint met de juist denkwijze; een juiste ‘mindset’! Je straalt uit wat je denkt, een juiste mindset is onontbeerlijk om een goede indruk achter te laten. Maar, hoe pak je dat aan?

David heeft ons tijdens de hele lezing enorm geboeid en we zijn enorm tevreden met zijn input. Sterker nog! We vragen hem graag terug voor een vervolg en een masterclass.

 

Mike J.

Branche: Interim Management

Maastricht

 

 

Mijn ervaring is dat David heel goed luistert naar wat er speelt, gericht doorvragen, dit koppelen aan voor mij beelddenkende voorbeelden, de informatie clusteren in kaders en heel duidelijk hierbij aangeven waar je je als eerste op dient te richten om weer rust in je hoofd te krijgen en stappen vooruit te zetten om jezelf verder te ontwikkelen. Dit duidelijk koppelen aan "modellen" en de expertise die David heeft. Ik ben hier echt mee verder gekomen en merk ook dat mijn omgeving ziet aan mij dat ik hierdoor meer gestructureerd, zaken duidelijker afkader en focus aanbreng waardoor ik mijzelf als professional verder heb ontwikkeld.

 

Ramon

Branche: Key Account Management

Zwolle

 

 

De woorden: welkom voelen, professioneel, gastvrij, integer en vertrouwen zijn de koppeling met David. Erg prettig in de omgang en weet wat er speelt op het vakgebied.

 

Remco van A.

Branche: Engineering

Wageningen

 

 

 

Mijn ervaring met Abma Counseling & Mediation is zeer goed! David heeft enorm (bijna bizar) veel mensenkennis en wist mij al vrij snel te doorgronden. De eerste sessie was erg vermoeiend, omdat ik letterlijk 'leeg' werd getrokken en ik op dat moment nog vol wisselende emoties zat. Maar vanaf de tweede sessie werd alles weer netjes en in rustig tempo opgebouwd en opnieuw 'ingericht'. Hierdoor kregen de gesprekken dus een geheel andere wending en ik voelde me persoonlijk iedere week weer een stukje sterker en emotioneel stabieler worden.

Inmiddels zo'n 3 maanden verder gebruik ik Davids tips nog bijna dagelijks. Ik zit nog steeds enorm goed in mijn vel en voel dat ik me echt niet meer uit het veld laat slaan! Dat mijn omgeving dit ook nog eens bevestigt, geeft me alleen nog maar een nóg beter gevoel!

 

Rianne L.

Branche: Reclame

Amsterdam

 

Ik heb met David Abma een aantal malen van gedachten mogen wisselen over hospitality gerelateerde zaken voor onze medewerkers in de publieksservice. Daarbij heb ik hem leren als een prettige en vertrouwenwekkende gesprekspartner die zijn brede ervaring op overtuigende wijze over het voetlicht weet te brengen.’ Ik zou David bij geïnteresseerden zonder enkele twijfel aanraden.

 

Robert G.

Branche: Theater

Amsterdam

bottom of page